Sähköpostilista, mitä ihmettä? Usein kuulee puhuttavan sähköpostilistasta ja miten paljon siitä voi yrittäjänä saada irti. Tosiasia on, että olitpa yrittäjä tai sivutoiminen bloggaaja, sähköpostilistan avulla pidät helposti yhteyttä asiakkaisiisi tai lukijoihisi. Mutta mistä lähteä liikkeelle, jos koko sähköpostilista tuntuu epämääräiseltä käsitteeltä eikä oikein tiedä, mistä on kysymys? Olet tullut oikeaan paikkaan, selvitetään vähän mikä ihme se oikein on ja miten sellaisen kanssa lähdetään liikkeelle.

Sähköpostilista on lista ihmisten, sinun lukijoiden ja asiakkaiden sähköpostiosoitteita. Kun ne on syötetty tiettyyn palveluun, voit lähettää tietoturvallisesti ja helposti kaikille listalla oleville sähköpostia muutamalla napinpainalluksella. Sähköpostilistaa voit helposti ylläpitää verkkopalveluissa, joista yleisiä käytössä olevia ovat Mailchimp ja Active campaign. Muita ovat mm Emaileri ja Getresponse. Tässä käyn läpi kahta ensiksi mainittua, niiden eroja ja yhtäläisyyksiä.

Itse käytin vuosia Mailchimpiä. Koska lähetin postia pienelle määrälle ihmisiä ja säännöllisen epäsäännöllisesti, oli se ilmaisena työkaluna hyvä tarpeisiini. Minun Mailchimpini oli myös niin vanha, että sain sillä toteutettua vähän enemmän kuin nykyisilläkin uusilla tileillä saa.

Koska yritystoimintansa alkoi laajentua sellaiseksi, että halusin alkaa luoda automaatioita. Tämä johtui siitä yksinkertaisesta syystä, että postituslistalleni alkoi tulla ihmisiä niin monesta suunnasta ja niin moneen aikaan, että olisin ylityöllistänyt itseni lähettämällä jokaiselle sähköposteja eri aikaan, koska kuitenkin haluan, että jokainen liittyvä saa postia ja huomiota minulta – hän myös ansaitsee sen! Juu, olen myös perusluonteeltani myös vähän laiska… Tässä vaiheessa Active campaign oli edullisempi käyttää ja siinä missä Mailchimpin maskottiapinan kanssa oli ihana heittää ylävitosenkin viestin lähtiessä, Active Campaignin insinöörimäisyys kiehtoo nörttiominaisuuksiani.

Molempien ohjelmien etu on, että voit luoda siihen oman näköisen ja oloisen pohjan, joten lukija tunnistaa tyylisi välittömästi ja tietää postin olevan sinulta. Sähköpostilistan ei tarvitse olla mainosten spämmäämistä, parhaimmillaan viestit ovat kuin henkilökohtainen kirje – muistatko miten sellaisen saaminen ilahduttaa?

Tarvitsetko sinä sähköpostilistaa?

Moni digitaalisessa maailmassa toimiva yrittäjä tai bloggaaja mainostaa omaa blogiaan tai yritystään somessa. Somessa on kuitenkin koko ajan vaativampaa saada näkyvyyttä, olipa se sitten ilmaista tai maksullista. Määrän lisääntyessä koko ajan on erottuminen ja asiakkiden talteen poimiminen koko ajan vaikeampaa.

sähköpostilistaa voit lähteä pitämään vaikka heti, ja alkuun pääset ihan ilmaiseksi. Silloin sinä hallinnoit viestintää asiakkaille ja he ovat valinneet kuulla sinusta, joten ovat jo valmiiksi kphderyhmääsi!

Miten lähteä keräämään sähköpostilistaa?

Luo ensin tili sähköpostiohjelmaan. Ilmaiseksi pääset alkuun Mailchimpillä, jos yhtään kaipaat kasvua ja automaatiota on Active Campaign hyvä valinta. Voit lisätä sähköpostiohjelmastasi saatavan osoitteiden keräyslomakkeen verkkosivuillesi. Sähköposti on arvokas tieto, joten kannattaa miettiä, mitä sinä lupaat lukijallesi tai asiakkaallesi vastineeksi? Se voi olla työkalu tämän arkea helpottamaan, jokin mukava juttu tai video, pääsy Facebook -ryhmään tai jotain muuta, joka tuo lukijallesi lisäarvoa ja liittyy omaan osaamiseesi. Jos olet miettinyt, kuka lukijasi tai asiakkaasi on, tiedät kyllä, miten voit hänelle antaa jotain osaamisestasi vastineeksi.

Kaikilla sähköpostiohjelmaa pääset luomaan automaatioita, eli lukijalle lähtee automaattisesti ainakin tervehdysviesti tai käynnistyy sähköpostisarja, jossa lähtee ennalta määritellyt viestit ennalta määriteltynä ajankohtana. Tällöin sinun ei tarvitse miettiä milloin kukakin on liittynyt postituslistallesi. Tässä vaiheessa tilanne kääntyy taloudellisesti Active Campaignin eduksi.

Koko sähköpostilistan aloittaminen ja kerääminen voi kuulostaa hieman tekniseltä. Jos mieluummin hyppäisit vähän valmiimpaan pöytään niin anna mun auttaa! Kurkkaa meidän palveluista, mitä vaihtoehtoja on tarjolla ja jos joku mietityttää niin huikkaa tänne päin niin mietitään yhdessä.

*postaus sisältää affiliatelinkin Active Campaigniin. Eli, jos liityt noista linkeistä, saan pienen kiitoksen siitä itselleni.

Follow by Email
YouTube
YouTube
Instagram