Nuo ihanat kamalat ruuhkavuodet ja uupumus siihen kylkiäisenä. Näin plus nelikymppisenä ajattelee että on jo perhe-elämän stressin jättänyt taakseen, mutta se voi päästä yllättämään viisaan, pöllömäisen konkarinkin. 

On valitettavaa huomata, miten moni omanlaista ja omannäköistä naista on uupumuksen katkaisema tai ainakin taivuttama. Niin moni ei uskalla antaa mahdollisuutta ja tilaa itselleen, ennenkuin on liian myöhäistä tai on juuri tupahtmaisillaan rotkoon. 

Itse naivisti kuvittelin, olin vakuuttunut siitä, että tunnistaisin merkit ajoissa, koska olin käynyt uupumuksen partaalla aiemmin. Nyt olen vakaasti sitä mieltä, että tämä valheellinen uskoni johti siihen, etten enää tilanteen havaitessani ollut kuilun partaalla vaan kovaa vauhtia syöksyin kohti rotkon pohjaa. Ja samalla hetkellä kun sen huomasin, iskeydyin sen pohjalle. 

Ensimmäiset kolme viikkoa makasin sängyn pohjalla. Sen jälkeen aloin jo päästä toisinaan sängystä ylös ja siirryin sohvalle. Koronakevät pakotti minua myös ylös, kuukauden jälkeen lapset jäivät etäkouluun ja oli pakko nousta auttamaan heitä päivän tehtävissä. Pientä ei enää saanut päiväkotiin ja kaikki oli päivittäin minun hartioillani. 

Uskon, että olen joutunut toipumaan liian nopeasti. Väsyn edelleen todella paljon, kolmen ja puolen kuukauden jälkeen liian nopeasti. Kolmen asian hoitaminen kaupunkireissulla aiheuttaa migreenin seuraavaksi päiväksi ja kolmen päivän kooman. En uskalla edes ajatella, mitä työpäivä tekisi. 

Ruuhkavuodet ja uupumus

Asiat vaativat valtavaa keskittymistä. En voi enää multitaskata (taito, josta olen ollut todella ylpeä), koko ulkopuolinen maailma sulkeutuu pois jos minun pitää yrittää johonkin keskittyä. Keskittyminen herpaantuu kuitenkin vartin kuluttua, enkä saa fokusta sen jälkeen enää takaisin. 

Sairasloman alussa mietin, mistä saakka tunnistin uupumuksen merkkejä. Tunnistin niitä helposti kahden ja puolen vuoden takaa. Tosiasiassa menin varmaan jo 5 vuotta sitten liian pian töihin ja ajattelin rakentavan unelmaelämää siinä ohessa. Sitä tein viisi vuotta. Päivätyötä, opintoja, unelmaelämän rakentamista ja perhettä. Mahtuipa siihen väliin yksi avioero, vauva ja uusi parisuhde. 

Ruuhkavuodet ja uupumus – älä odota siihen saakka että voit tuntea ansaitsevaksi oman näköisen elämäsi. Älä yritä rakentaa sitä kaiken muun ohessa ajatellen sen oleva oikea vaihtoehto. Tai jos teet niin, tee se viisaammin kuin minä ❤️ 

Piditkö? Jaa somessa

Ruuhkavuodet ja uupumus – Aloita oman näköisen elämän rakentaminen 

  • Aseta tavoite, 
  • mieti askeleet ja 
  • noudata suunnitelmaa

Älä sinkoile ja mieti, mitä kaikkea voisit tehdä, vaan pysy suunnitelmassa. Päätä kaksi asiaa puolivuotisjaksolle ja toteuta niitä. Kirjoita muut asiat unelmavihkoosi ja tarkastele niitä puolivuotisjakson lopussa, jos tekemäsi kaksi asiaa eivät ole lähteneet lentoon. Jos ovat, et edes tarvitse muuta. 

Pidä strategiapäivä joka kuukausi, jossa tarkastelet seuraavia asioita:

Mieti millaisen elämän haluat rakentaa? Onko se lisätuloja, etätyötä, paikkariippumatonta elämää, enemmän aikaa perheelle? Sijoittamista, uutta uraa, hyvinvoinnin lisäämistä, maailman parantamista? Jos tavoitteesi on suuri, mieti välitavoitteita. Vuosi, puolivuotta, kolme kuukautta.

Millä askeleilla pääset sinne? Mitä askeleita otat tänään, tällä viikolla, tässä kuussa ja seuraavan puolen vuoden aikana. 

Tee unelmiesi aarrekartta. Jos aarrekartan tekeminen ei ole sinulle tuttua, osallistu aarrekarttakurssilemme, jossa teemme sen yhdessä. 

Laita unelmiesi aarrekarttasi paikalle, jossa näet sen joka päivä. Siten muistat, mitä kohti olet matkalla ja miksi teet joka päivä tietyt asiat. 

Follow by Email
YouTube
YouTube
Instagram