Nettisivujen hankkiminen yritykselle voi olla hankala prosessi, erityisesti jos sinulla ei ole aiempaa kokemusta asiasta. Nettisivut on kuitenkin nykypäivänä hyvin olennainen tekijä yrityksen löydettävyydelle ja ensimmäinen markkinoinnin askel. Mitä kannattaa ottaa huomioon kun hankit nettisivut yritykselle? Poimi vinkit talteen alta.

Minun puoleeni ihmiset kääntyvät usein, kun nettisivujen tekijä on hävinnyt tai tehty sopimus on päättynyt, eikä tekijällä tunnu oikein olevan mielenkiintoa enää panostaa yhteistyöhön. Tämä yleensä tapahtuu siinä vaiheessa, kun sivustolla esiintyy jokin ongelma, joka pitäisi saada korjattua. Ongelman ratkaisu voi viedä aikaa minulta, joka en ole tuttu verkkosivujen kanssa ennestään, vaan perehdyn ensin sivuston rakenteeseen ja ominaisuuksiin. Onneksi ongelmat ovat usein hyvin saman tyyppisiä ja kun niistä on kertynyt kokemusta, voivat ne ratketa hyvinkin nopeasti. Jos eivät, verkostostani löytyy myös rautaisia ammattilaisia, jotka ratkaisevat pulman kuin pulman.

Jotta ongelmilta vältyttäisiin, olisi hyvä jo sivuston valmistusvaiheessa ottaa huomioon muutamia seikkoja, jotka kokemukseni mukaan aiheuttavat myöhemmin ongelmia.

Vältä karikot kun hankit nettisivut yritykselle

Alle olen koonnut muutamia vinkkejä, mitä kannattaa huomioida, kun olet hankkimassa nettisivuja yrityksellesi.

Näiden vinkkien avulla voit välttää ne karikot, joiden vuoksi minun puoleeni usein käännytään, kun ongelmia esiintyy.

Maksuttomat lisäosat ja niiden käyttö

Jos sivustolla käytetään maksuttomia lisäosia esim. lomakkeissa, on hyvä tarkastaa liittyykö niiden käyttöön rajoituksia. Jos lisäosan päivittäminen ei onnistu kuin maksullisessa versiossa, ei maksutonta kannata ottaa käyttöön.

Sivuston päivittäminen

Kuka sivuston teknisestä päivityksestä vastaa? Jos se on asiakkaan tehtävä, huolehdithan sen varmasti? Jos sivusto jää päivittämättä, lisääntyy sen haavoittuvuus ja sivusto altistuu hyökkäyksille. Pahimmillaan tämä johtaa sivuston sulkemiseen ja avaamisen maksullisuuteen. Päivittäminen ei ole iso homma, mutta se pitää tehdä säännöllisesti ja huolehtia varmuuskopiosta ennen päivittämistä.

Helppokäyttöisyys

Sivustoa voidaan mainostaa sinulle helppokäyttöisenä. Miten helppo sinun on päivittää tai ylläpitää sivustoa. Muista kuitenkin kysyä myös asiaa asiakkaan näkökulmasta. Onko asiakkaan osto/hankintaprosessi helppo? Löytyykö tarvittavat tiedot helposti? Jos et saa tähän kunnollista vastausta, kannattaa valita toinen sivuston tekijä, koska pahimmassa tapauksessa tämä karkoittaa asiakkaat kilpailijalle.

Tähän liittyy myös se, kenelle sivusto on suunnattu. Kun hankitaan nettisivut yritykselle, niiden tehtävä on tuoda sinulle asiakkaita ja rahaa. Niiden tehtävä ei ole näyttää nätiltä sinulle tai verkkosivun kehittäjälle. Ei kannata pelkästään pohtia, mistä asiakas mahdollisesti pitää ja tarvitsee, vaan kysyä asiakkaalta itsletään.

Mitä voin muokata itse?

Osa verkkosivujen tekijöistä pitää tekijänoikeuden itsellään, etkä voi muokata kuin tiettyjä osioita verkkosivuista. Tämä on toisaalta hyvä asia, mikäli omat taitosi ovat puutteelliset tai epävarmat. Ongelma tästä tulee siinä vaiheessa, jos haluaisit muutoksia sivustolle ja ehkä uuden kehittäjän kanssa. Voi olla, että mikäli verkkosivu ei ole sinun omaisuuttasi, ei sen kehittäminen toisen tekijän kanssa onnistu.

Mitä yrityksesi sivustolta tarvitsee ja mitä sinulta kysytään?

Sinua voidaan pyytää ideoimaan itse, mitä sivuja tarvitset yrityksen verkkosivuille. Sinulle voidaan myös esittää valmis konsepti, mitä sivuja ”kannattaa” olla olemassa. Kannattaa kuitenkin miettiä asiaa myös sen palveltavan asiakkaan näkökulmasta.

  • Mitä asiakas sinulta ostaa?
  • Minkä tarpeen ratkaiset asiakkaalle?
  • Mainostatko palveluita tai myytkö tuotteita, joille tarvitset laskeutumissivuja yleisen verkkosivun sijaan?
  • Miten asiakas löytää sinut hakukoneen avulla?

Jos sulla on halua jutella enemmän nettisivujen hankinnasta yritykselle, kysyä tarjousta tai jos sulla on jotain haasteita nykyisten kanssa ja haluat niihin jeesiä, laita viestiä minna@mutsiduunissa.fi tai whatsappilla 044 241 8856 tai yhteydenottolomakkeella. Autan sua mielelläni.

Follow by Email
YouTube
YouTube
Instagram