Lisätulojen hankkiminen, joko päivätyön ohessa tai oman uuden uran aloittamiseksi on mahdollista aloittaa vaikka jo tänään. Tai jos haluaa työskennellä kokonaan kotoa käsin tai jopa paikkariippumattomasti, on etätyö tai työ, jota voi tehdä etänä, oikeastaan ainoa vaihtoehto saada toimeentuloa. Etätyötä voi tehdä monissa työpaikoissakin nykyään, ainakin osittain, mutta siitä ei nyt ole kyse. Puhutaan niistä mahdollisuuksista, jotka mahdollistavat toimeentulon rakentamisen eri tavoin, omilla ehdoilla ja mahdollisesti myös useammasta lähteestä.

Nämä sopivat mainiosti myös lisätulon kerryttämiseen, jos sellaiseen kokee tarvetta oman päivätyön ohessa. Lisätuloille ei useinkaan ole haittaa, niillä voi kerryttää mukavaa pottia esimerkiksi matkusteluun, kalliimpaan harrastukseen tai kuten minä, velkojen maksuun.

Lisätulojen hankkiminen on oikeastaan kiinni mielikuvituksesta. Hetkellisesti lisätuloa voi hankkia vaikka myymällä itselle turhaa tavaraa tai omaa osaamistaan, tässä postauksessa käyn läpi seuraavia vaihtoehtoja pidempikestoiseen lisätulojen hankkimiseen.

  • verkostomarkkinointi
  • etätyöt
  • somevaikuttaminen
  • harrastuksesta työ
  • digituote

Verkosto- ja suosittelumarkkinointi ja suoramyynti

Jos somessa kysyy ideoita siihen, miten voisi hankkia lisätuloja, on inboksissa useampia yhteydenottoja tai suosituksia omasta tuotteestaan verkostomarkkinoijilta. Verkostomarkkinoinnilla, suoramyynnillä ja suosittelijamarkkinoinnilla on ehkä hieman negatiivinen maine, osittain ihan suottakin.

Itse olen tehnyt suoramyyntiä myymällä seksileluja ja pitänyt siitä ihan älyttömästi. Kutsujen pitäminen on myös mielestäni helppo tapa tehdä lisätuloja. Kutsuja saisi olla enemmän, mutta siihen liittyvä markkinointi, jota en välttämättä halua tehdä omilla kasvoillani, aiheuttaa tässä niitä harmaita hiuksia ja haasteita.

Olen paljon miettinyt suosittelijamarkkinoinnin tekemistä hampputuotteiden parissa. Minulla on itsellä hyviä kokemuksia kyseisistä tuotteista, ja uskon niihin vahvasti, joka on edellytys minulle suosittelijamarkkinoinnin tekemisessä. Nykyisellään tilanne on kuitenkin sellainen, että olen lykännyt tähän mukaan lähtemistä. Suosittelijamarkkinoinnilla voisi sopivalla omalla panoksella saada lisätuloja muutaman satasen kuussa.

Etätyöt

Etätyön tekeminen onnistuu oikeastaan milloin ja missä vain. Etätyötä voi tehdä nykyään myös monissa työpaikoissa. Etätyötä on myös muunlaista. Erilaisissa chat -palveluissa on työtä tarjolla, jota voi tehdä omalla koneella silloin kun itselle sopii. Myös erilaisia myynti- ja tutkimustöitä voi tehdä omalta koneelta kotona työskennellen.

Oma kokemukseni on, että saatavat palkkiot ovat aika pieniä, ja kokeilmani chat palvelu oli hieman omalle moraalikäsitykselleni kyseenalaista. Tuttavani taas tekee menestyksekkäästi buukkaus -työtä eri yrityksille, joten tämä on hyvinkin varteenotettava vaihtoehto. Näin lapsiperheessä soittelu joskus voi vaan olla vähän haasteellista, jos lapset on kotosalla.

Lisätulojen hankkiminen

Somevaikuttaminen

Nykyisellään vähintään joka toinen tuntuu olevan somevaikuttaja. Somevaikuttamisen aloittaminen on aika helppoa. Et tarvitse y-tunnusta tai mitään muutakaan, ainoastaan x määrän seuraajia sometileilläsi ja voit aloittaa yhteistyöpostausten tekemisen. Somessa.com on yksi somevaikuttajien kanava, josta voi aloittaa. Myös suorat yhteydenotot yleistyvät.

Somevaikuttamista voi aloittaa harjoittelemaan ihan itsekseen ja pienemmillä palkkioilla ja pikkuhiljaa taitojen, kokemuksen (ja seuraajamäärän) kehittyessä kasvattaa palkkioitaan.

Tämä vaatii hieman jo työtä. Someseuraajamäärän kasvattaminen vaatii kuitenkin pitkäjänteistä työtä ja taitoa, tai vähintään jonkun viraalin idean tai ajatuksen, jolla lähteä lentoon.

Harrastuksesta työ tai ainakin tulovirtaa

Me kaikki (?) harrastamme jotain. Tai ainakin haaveilemme harrastamisesta, joten kyse on vain aloittamisesta. Harrastuksesta voi luoda työn tai ainakin tulovirtaa, myymällä osaamistaan. Olipa se sitten valokuvausta, villasukkia tai verkkosivujen tekoa. Ongelmaksi tässä voi muodostua se, ettei omaa harrastusta osaa hinnoitella oikein. Koska kyseessä on usein itse opittu taito, jota tekee JOKA TAPAUKSESSA, voi siitä olla vaikea ottaa asianmukaista hintaa työmäärään nähden.

Hinta tulee kyllä. Vaikka alussa tekisit jonkun projektin, tuotteen tai palvelun edullisemmin, niiden lisääntyessä varmasti opit hinnoittelemaan ajan menetyksesi oikein. Tai jos työt eivät lisäänny, on kaikki tulo plussaa joka tapauksessa!

Tee oma Digituote

Oman digituotteen tekeminen ei ole niin vaikeaa kuin voisi kuvitella. Mä olen hyvin vähäisellä kokemuksella tehnyt verkkokurssia ja e-kirjaa. Jos sinulla on idea, varmasti pystyt siihen. Alat vain tekemään. Tänne sivustolle tulen jakamaan myös ilmaisia vinkkejä näihin liittyen, jotta se kynnys aloittaa olisi riittävän alhainen.

Lisätulojen hankkiminen voi olla ajankohtaista monestakin syystä ja keinoja siihen on monia. Mikä on sinun vinkkisi lisätulojen luomiseen? Olisi kiva, jos jakaisit sen joko kommenteissa tai somessa #duunimutsivinkki.

Follow by Email
YouTube
YouTube
Instagram