Bujoilu vai päiväkirja -pohtijalle on tarjolla on monenlaisia päiväkirjoja, joiden avulla voi löytää fokusta unelmiensa kartoittamiseen, niihin keskittymiseen ja niitä kohti pääsemiseen, joka toivottavasti johtaa myös unelmien täyttymiseen. Itse päädyin vertailun jälkeen Gaily greatness -päiväkirjaan ja tässä postauksessa kerron sinulle miksi. Postauksen lopusta voit poimia talteen oman Daily Greatness -alekuponkisi.

Daily greatnessilta löytyy muutama erilainen päiväkirja, urheiluun tai työelämään liittyvä, minä päädyin yleiskirjaan, koska halusin todellakin laaja-alaisesti tarkastella elämääni ja sitä, mitä haluaisin elämässäni saavuttaa. 

Bujoilu vai päiväkirja

Daily greatness – työkirja kattaa elämäsi seuraavan vuoden, voit aloittaa sen missä vaiheessa vuotta vaan. Se pyytää sinulta alussa sitoumuksen, lähinnä itsellesi, että pysyt valitsemallasi polulla ja sitoudut siihen seuraavaksi vuodeksi. Jo tämä oli minulle haaste, olen itsekin tiedostanut miten innostun asioista, mutta pitkäjänteinen työskentely on minulle hyvin haasteellista. Viime syksynä päätin kiinnittää tähän huomiota. Tein pitkäjänteisemmin tavoitteen, johon sitoudun useammaksi kuukaudeksi. Kaikki tuona aikana minussa innostusta herättäneet asiat kirjoitin muistiin listaan, johon voisin palata myöhemmin. Edelleen nämä palaavat mieleeni ajoittain, liikahtivat ajatustasolla vähän eteenpäin, mutta pysyvät visusti myös omassa lokeroissaan enkö niihin ”tuhlaa” enempää energiaa. 

Tammikuussa päätin myös ne 2 asiaa (Digiyliopisto/verkkokurssi ja yhden sovelluksen kehittäminen), joihin panostaisin ensimmäiset kuusi kuukautta tänä vuonna. Sitten tuli oma uupumukseni, joka laittoi kaiken vähän sivuun ja sen jälkeen pandemia, joka jäädytti sovelluskehityksen nyt hetkeksi ihan kokonaan. 

Koska pidän ketterästä työskentelystä ja nopeista kokeiluista, päätin palata bloggaamisen pariin jaksamiseni tueksi ja rajoja kuunnellen. Kuin taikaiskusta vastaani tuli ja valitsin Tiia Konttisen blogivalmennuksen. Tiia oli minulle ennestään jollakin tasolla tuttu, ennen joulua pidimme yhden naurua hersyvän virtuaalitapaamisen. 

Valitsin blogivalmennuksen, koska sain sen hyvin yhdistettyä Digiyliopiston projektiini, jonka julkaisin maaliskuussa, eikä minulla ollut voimavaroja innostua jostakin täysin uudesta – vaikka halusinkin innostua! Näillä suunnitelmilla mennään kesäkuun loppuun ja sitten mietitään loppuvuoden innostumiset ja keskittymiset – Voi tosin hyvin olla, että nämä kaksi jatkuvat myös sillä puoliskolla. Tai sitten ei, sitä ei vielä osaa sanoa!

Näiden kahden asian kanssa haluan työskennellä vähän järjestelmällisemmin ja saada niistä irti sen, mitä niistä on mahdollisuus saada. Siksi päädyin päiväkirjan täyttämiseen, enhän suinkaan halua, että minulla menisi jotain ohi, vain koska en huomaa sitä! Uskon, että päiväkirjan avulla pystyn myös kartoittamaan osaamistani ja visioimaan eri tavoin.

Bujoilu vai päiväkirja?

Et varmaan ylläty, jos sanon että olen kokeillut bujoilua? Ensimmäisen kerran tutustuin siihen 2013, joskin sen insinöörimäisesti kuvailu ei ehkä ihan avannut asiaa minulle kokonaan. Ensimmäinen bujonikin vuonna 2015 on hyvin insinöörimäinen, hyvin tylsä ja synkkä suoraan sanottuna. 2017 menin toiseen ääripäähän: tarroihin, teippeihin ja yksisarvisaiheiseen bujoon. Molempia olen myöhemmin käyttänyt. Muistikirjana, kun en osannut tehdä niistä mielestäni riittävän kauniita ja taidokkaita. Toisaalta, en osannut asettua oikein niiden ideoimiseen ja tekemiseen. Olen edelleen sosiaalisen median bujoryhmissä ja seuraan tilejä, joskus käyn niitä katselemassa ihan kauneuden vuoksi.

Mielestäni tällaisessa työkirjassa on kuitenkin jotain samaa. Se rajoittaa toimintaa mutta myös ohjaa sitä minulle sopivaan suuntaan. Joten ainakin tällä hetkellä uskon tämän olevan minulle hyvä ratkaisu. Aika näyttää.

Dailygreatness on oikea kivijärkäle ja voi olla, etten kuljeta sitä esimerkiksi mukana, jos pääsemme ensi talvena ulkomaille. Tämä on yksi syy, miksi päädyin siihen. Koin esittelyn avulla, että siitä löytyisi monipuolisesti erilaisia asioita ja tapoja ja jos joku ei tuntuisi ihan omalta, siinä riittäisi silti tehtävää.

Seuraatko jo Mutsi Duunissa instagramia? Siellä jaan stooreissa omaa Daily Greatness -matkaani ja jos tulet myöhemmin mukaan, ei hätää, löydät kaikki myös profiilistani kohokohdista.

Nyt saat oman Daily Creatness -työkirjasi heidän verkkokaupasta 10% edullisemmin ja samalla minä saan pienen palkkion. Klikkaa siis mukaan matkalle kohti upeampaa elämää.

huom. Tässä postauksessa on käytetty Affiliate -linkkejä. Eli jos niitä klikkaamalla päädyt ostamaan jotain, minä saan niistä suosittelukorvauksen.

Follow by Email
YouTube
YouTube
Instagram